Emigrant in Zwitserland: Nancy Holten

nancy holten

Nancy Holten emigreerde naar Zwitserland.

Maar waar veel emigranten zich zoveel mogelijk aanpassen aan de gebruiken van hun nieuwe land, verzet Nancy Holten zich tegen een Zwitsers gebruik: de koebel.

Verzet tegen de gewoontes van je nieuwe land?


Zwiterse koeien lopen de hele dag met zo'n bel om hun hals. En Nancy vindt de herrie die de koeien daardoor de hele dag horen koe-onterend. Behalve de afschaffing van de koebel wil Nancy ook circusdieren afschaffen en (lokaal) het autoverkeer in de dorpskern van Gipf-Oberfrick verbieden. Ook protesteerde ze tegen de kerkklokken die om 6 uur 's ochtends worden geluid.

Het heeft haar niet geliefd gemaakt.

Maar omdat Nancy graag het Zwitserse paspoort wil hebben, houdt ze zich momenteel gedeisd. Op 27  november mogen de inwoners van Gipf-Oberfick stemmen of Nancy Zwitserse mag worden.

Nancy Holten maakt het zichzelf als emigrant op deze manier niet gemakkelijk.

Emigranten en expats: accepteer je nieuwe land


Op de website InterNations wordt expats geadviseerd te accepteren dat het in je nieuwe land anders toe gaat dan in het land dat je achter liet. Pogingen om te integreren en je aan te passen worden doorgaans erg gewaardeerd door de inwoners.

'Try to be respectful, patient, and humble. After all, you are a guest living in a foreign country, at least until you have made the transition from expat to compatriot.'

Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo