8 manieren om contact te houden als emigrant

emigreren en smartphone

Vroeger betekende een emigratie vaak een afscheid voorgoed. De kans dat je je familie, vrienden of kennissen nog weer eens in levende lijve terug zou zijn was klein.

Gelukkig kon je wel schrijven, maar brieven deden er een hele tijd over om hun bestemming te bereiken.

Anno 2021 is het afscheid als je gaat emigreren gelukkig minder ingrijpend. Nog steeds is het niet niks om mensen achter te laten. Maar het is veel eenvoudiger geworden om met elkaar in contact te blijven.

In deze post vind je 8 manieren waarop je in contact kunt blijven als expat!

1. Telefoon en smartphone


'Een beller is sneller' gaat het spreekwoord. Het grote voordeel van de telefoon pakken is dat je in een paar tellen iemand kunt spreken. Zelfs als die bijvoorbeeld aan de andere kant van de wereld woont. En dankzij apps als Whatsapp kun je iemand zelfs zien. Zo bel ik altijd met beeld met mijn oudste dochter die in Engeland woont. Zij op haar Samsung telefoon en ik op mijn Huawei Honor 8.

Samsung: Koreaanse smartphone


Hoewel ik zelf dus een Chinese smartphone heb, koos mijn dochter met een Samsung voor een Koreaanse smartphone! Samsung is hét Koreaanse topmerk. Het staat bekend vanwege haar diversiteit en kwaliteit in onder andere smartphones. Samsung betekent letterlijk ‘3 sterren’ in het Koreaans. 

Ik snap ineens waarom in de Koreaanse drama's die ik graag kijk iedereen altijd een Samsung heeft ; ) Maar dit terzijde.


2. Schrijven


Schrijven wordt wel gezien als een verloren kunst. Anders dan telefoneren kost schrijven veel meer tijd. Tijd om te zeggen wat je wilt, en tijd om aan te komen. Maar dit maakt brieven ook weer heel bijzonder. En het grote voordeel van brievenpost is dat de ontvanger de brief keer op keer kan lezen. Een brief kun je bewaren. Een gesprek per telefoon is wat dat betreft een stuk vluchtiger.


3. Beeldbellen


De bekendste vorm van 'beeldbellen' is natuurlijk Skypen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook Facetimen. Beeldbellen wil zeggen dat je met iemand belt, maar dat je de persoon ook kunt zien op het scherm van je computer of smartphone.

4. Social media


Lang leve de social media! Met één simpel bericht houd je de hele familie en vriendenkring op de hoogte van hoe het je vergaat. En ze kunnen het onderling nog makkelijk delen ook. Zeker Facebook is wat dit betreft populair, en niet te vergeten Instagram. Met Instagram kun je iedereen laten mee genieten met foto's van je nieuwe woonomgeving.

5. Blog


Veel expats beginnen een blog. Op dat blog schrijven ze over hun leven in het nieuwe land. Een blog is meestal een stuk uitgebreider dan een post op Facebook, en is dus geschikt als je alles wat uitgebreider wilt delen als expat.

6. Whatsappen


Whatsappen doe je met een gratis app die je op je smartphone installeert. Je kunt er heel makkelijk gratis mee communiceren met zowel tekst als beeld. Whatsappen is enorm ingeburgerd in het dagelijks leven. Het enige wat je er voor nodig hebt is een smartphone. En het maakt niet uit of je een iPhone of androidmodel hebt. Whatsappen kun je met allebei.

7. Email


We zouden het bijna vergeten: email! Door alle nieuwe technologische ontwikkelingen is email alweer bijna ouderwets geworden. Email ligt tussen een geschreven brief en whatsappen in.


8. Zoek elkaar op


Tegenwoordig hoeft vliegen niet duur te zijn. De allerleukste manier om contact te houden is natuurlijk toch door elkaar in levende lijve te zien. Daarom is dit de laatste tip : )

Tot slot


Dankzij de moderne technologie en de smartphone is emigreren tegenwoordig geen 'afscheid voorgoed' meer . Met een Samsung, iPhone, Huawei of welk type smartphone dan ook, houd je makkelijk contact. 

Je kunt een blog bijhouden op je smartphone, updates van je leven geven op Facebook, skypen en natuurlijk whatsappen!

En het mooist is, dat het geen geld hoeft te kosten.

Leestip


Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo