Typisch Nederlands snoep via Dutch Candy Box

Follow my blog with Bloglovin
dutch candy box
Na een vakantie in Japan wilde Annelieke haar Japanse vakantiegevoel vasthouden. Daarom bestelde ze Japanse snoepboxen om zo letterlijk nog eens van het land te proeven.

Toen bedacht ze dat er vast ook mensen zijn die juist het Hollandse gevoel in huis willen halen. Ze checkte haar vermoeden bij vrienden die naar Malta waren geëmigreerd. Zij bevestigden dat ze Nederlandse producten misten.

Dit was het begin van Dutch Candy Box, een webshop met typisch Nederlands snoepgoed.

Over Annelieke van Dutch Candy Box


Annelieke (28) woont samen met haar verloofde in Hilversum. Ze hebben geen kinderen, maar vertroetelen hun vier katten als kindjes. Annelieke studeerde theaterwetenschappen en werkt nu zowel in de theatermarketing als de buitenschoolse opvang.

Enkele maanden geleden begon ze Dutch Candy Box.

Ik interviewde haar over deze bijzondere webshop!

Hoe kwam je op het idee van Dutch Candy Box? Wat was de aanleiding?


Wij houden van reizen en zijn dol op Japan. Omdat ik de sfeer van Japan miste na thuiskomst, bestelde ik Japanse snoepboxen om een beetje van het land te blijven ‘proeven’. Elke maand was weer een cadeautje aan mezelf; de herkenning, het Japanse gevoel… Ik besefte dat er ook mensen zijn die juist het Hollandse gevoel in huis willen halen. Vrienden van ons die naar Malta emigreerden en Nederlandse producten begonnen te missen, bevestigden dat vermoeden. Ik wil mensen graag dat maandelijkse ‘happy moment’ van nostalgie bieden, zodra hun box voor de deur staat.


Hoe bepaal je de producten die je aanbiedt?



Allereerst bepalen we natuurlijk wat typisch Nederlands snoepgoed is. Producten als stroopwafels, koetjesrepen, borrelnootjes of autodrop zijn echte Hollandse delicatessen. Verder kijk ik naar wat ík enorm zou missen. De producten waar ik naar snak op een zaterdagavond bijvoorbeeld. Tot slot vraag ik aan vrienden in het buitenland waar zij naar smachten. Dat zijn soms onverwachte dingen, zoals laatst Lu Pim’s koeken. Ook dat nemen we mee.

dutch candy box


Wat is de top 10 populairste artikelen?



Dat is moeilijk te meten in ons geval, maar we krijgen hele lovende reacties op stroopwafels, pepernoten, drop, paprikachips, Verkade koekjes en rollen als Fruittella, Stophoest en Meller.

Met hoeveel mensen run je Dutch Candy Box?



Ons basisteam bestaat uit mij en mijn vriend, regelmatig aangevuld met mensen die ons helpen met de inkoop, verpakking en verzending. Omdat we maandelijks verzenden, is de er steeds een korte piek in drukte, terwijl de rest van de maand rustig verkoopt.

Hoeveel tijd besteed je er per week aan?



Dat wisselt heel sterk. Om de social media en klantenservice draaiend te houden investeer ik minimaal 3 uur per week. Maar als we verbeteringen aan de website doorvoeren, de boxen in orde maken of marketing uitzetten, zal dat al snel 12 uur per week worden.



Wat onderscheidt Nederlands snoep van snoep in het buitenland?



We hebben in Nederland een aantal smaken die in het buitenland vrijwel onbekend zijn. Salmiak, patatje joppie chips, maar ook speculaas bijvoorbeeld. Verder hoor ik vaak van buitenlanders dat aan ons snoepgoed meer smaak en textuur zit. Winegums van Katja bijvoorbeeld schijnen fruitiger en zachter te zijn dan Amerikaanse winegums.

Naar welke landen versturen jullie allemaal Nederlands snoep?



Letterlijk de hele wereld! Soms dichtbij, zoals Ierland of Spanje, maar ook vanuit Canada en Amerika wordt veel besteld. Zelfs vanuit Azië krijgen we regelmatig interesse.

Wie zijn jullie klanten?


Dat vragen we niet na, maar de diversiteit van namen doet vermoeden dat er naast Nederlandse expats ook regelmatig buitenlanders boxen bestellen. Dat zou ik wel heel leuk vinden, als mensen via ons ook echt Nederlands snoep kunnen ontdekken.

Wat onderscheidt Dutch Candy Box van andere shops?


Het verrassingsaspect is een hele belangrijke extra. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen, ontvang je elke maand een soort cadeautje aan jezelf. Het uitpakken is echt een feest, omdat het elke maand weer een verrassing is welke producten erin zitten. Het ‘ojaa’-gehalte is dan ook hoog. Daarnaast is Dutch Candy Box relatief zeer goed geprijst. Voor €28,95 ontvang je een volle doos met 7 tot 9 producten én een souvenir, gratis wereldwijd verzonden. Gezien de hoge verzendkosten vanuit Nederland maken wij dan ook nauwelijks winst, we doen het echt vanuit hobby.


Waarom koos je voor een abonnementvorm?



Vanwege het grote gebruiksgemak. Klanten hoeven niet elke maand terug te keren naar de website om een nieuwe box te bestellen, maar hoeven zich slechts eenmalig aan te melden. Vervolgens kunnen ze zelf kiezen hoe lang ze lid willen blijven. Als ze maar 2 boxen willen ontvangen zetten ze hun abonnement na 2 maanden stop, maar als ze 8 boxen willen ontvangen, laten ze het abonnement 8 maanden doorlopen. Opzeggen kan met één klik en wordt direct doorgevoerd. Dat geeft onze klanten alle controle. Na 10 maanden stopt het abonnement automatisch en moet men zich opnieuw aanmelden.

dutch candy box

Wat vind je zo leuk om te doen aan Dutch Candy Box?



De glimlach die ik me inbeeld zodra mensen hun box openmaken, daar doe ik het voor. We besteden er veel zorg aan om de boxen ook echt als een cadeautje in te pakken, met inpakpapier en de hele rambam. Dat stukje nostalgie, het feest der herkenning… Ik vind dat heel mooi om aan mensen te kunnen bieden.

Snoep is ook zo’n vrolijk artikel. Iedereen wordt er blij van. Dat werkt ook door op mij als ik ermee bezig ben.

Heb je zelf ervaring met emigreren?



Persoonlijk niet, maar vrienden van mij zijn wel onlangs geëmigeerd.

Heb je emigratieplannen?



We zouden wel heel graag ooit in het buitenland wonen. Op zoek naar de zon, naar een minder hectisch bestaan… We voelen ons wereldburgers, niet persé gebonden aan Nederland. Maar vooralsnog halen we voldoende voldoening uit verre reizen.

Meer weten?


Meer informatie vind je op www.dutchcandybox.com, www.facebook.com/DutchCandyBox en www.twitter.com/DutchCandyBox.

Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo