Verhuizen

nicole orriens in LibelleToen wij vorig jaar verhuisden van de stad naar het platteland koos ik daar weliswaar zelf voor, maar toch vond ik het niet gemakkelijk. Ik vond het moeilijk om ons oude huis los te laten, en hoe we daar woonden. En toen we eenmaal in ons nieuwe huis woonden, vond ik het daar weliswaar heel erg fijn, maar toch miste ik ook ons oude huis.

Weinig info over de psychologische aspecten van verhuizen


Bij geestelijke nood ga ik altijd op zoek naar informatie, maar op het internet is heel weinig informatie te vinden over het proces van verhuizen, en de psychologische en emotionele aspecten van een verhuizing. Met veel moeite vond ik één boek over het onderwerp: 'Making the Big Move' van de Amerikaanse Cathy Goodwin. Dat las ik met veel genoegen 's avonds in bed. Het hielp me om te lezen dat mijn gevoelens van heimwee, spijt en verlangen een normaal onderdeel waren van het proces van verhuizen.

Toen ik op mijn blog Huisvlijt schreef over mijn verhuisperikelen, las ik alle reacties extra gretig, en was opgelucht als mensen schreven dat het bij hen ook wel even had geduurd voordat ze helemaal gewend waren.

Zo ontstond uiteindelijk het idee voor Verhuizen is niet niks! Een blog met informatie over de emotionele kanten van een verhuizing. Over de praktische aspecten is al genoeg geschreven, maar ik wilde juist mensen die op zoek waren naar informatie over de psychische kant iets bieden.

Naast algemene informatie over de psychologische aspecten van verhuizen, vind je hier ook persoonlijke verhalen van mensen die verhuisd zijn.
Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.