6 manieren waarop de digitale wereld emigreren makkelijker maakte!


Als mensen vroeger emigreerden, dan kon dat betekenen dat ze hun familie en vrienden nooit meer terug zagen. In de Drentsche Courant schreven ze in 1847 op dramatische toon: '
Thans gaan zij die den geboortegrond verlaten, naar den vreemde, en zijn dan voor Nederland verloren.'
Het mag duidelijk zijn: emigreren was vroeger een enorme stap! En hoewel emigreren nog steeds een grote verandering betekent, is het allemaal wel veel makkelijker geworden dan toen. En dat heeft veel te maken met de digitalisering. Hieronder 5 manieren waarop de digitalisering emigreren makkelijker heeft gemaakt.

6 manieren waarop de digitale wereld emigreren makkelijker maakte!


  1. Had je vroeger als emigrant nauwelijks een beeld van je nieuwe land en woonomgeving, anno 2019 kun je dankzij Google Earth je toekomstige straat en woonplaats al uitgebreid verkennen.
  2. Betekent de emigratie vroeger vaak een voorgoed vaarwel, in 2019 is daar geen sprake meer van. Dankzij Skype, Facebook en Whatsapp kunnen we elkaar zien en met elkaar praten. En nog gratis ook. Dus je hoeft ook niet telkens op de klok te kijken of het niet te duur wordt.
  3. Dankzij internet kun je gewoon dezelfde spullen blijven kopen. Mis je hagelslag? Of drop?Dan koop je dat gewoon online, en laat het bezorgen op je nieuwe adres. Droeg je kind altijd jeans van het merk Cars? Cars jeans kinderkleding kopen via internet brengt uitkomst.
  4. Via internet kun je van te voren alvast op zoek gaan naar scholen voor je kind, of eventueel contacten leggen met mensen die al in je emigratieland wonen. Ook kun je alvast blogs lezen over het leven in je nieuwe thuisland.
  5. Moesten mensen vroeger soms weken of zelfs maanden wachten op een brief met nieuws, tegenwoordig houden emigranten vaak blogs bij. Daarin vertellen ze hoe het met hen gaat, en laten ze foto's van hun nieuwe woonomgeving zien. Geen lange wachttijden: zo gauw een blog live gaat, is het meteen te lezen!
  6. Wil je terug naar Nederland? Of wil jouw familie jouw opzoeken? Online een vlucht boeken is zo geregeld.

Samenvattend


Hoewel emigreren natuurlijk een grote stap blijft in een mensenleven, is die stap toch wel een laagdrempeliger geworden dankzij de komst van internet, en alle mogelijkheden die dat met zich meebrengt.


Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo