Search

Tips voor jonge moeders in het buitenland

Jonge moeders in het buitenland

Waar je ook bent, als moeder is het goed om altijd een paar stappen vooruit te denken en goed te plannen. Zo maak je je leven een stuk makkelijker namelijk.

Want wie wil er nou onderweg pas ontdekken dat ze de luiers is vergeten? Of neem een doordeweekse schooldag, en vlak voor je wilt vertrekken zegt je kind: 'Mam, ik heb vandaag gym. Waar is mijn gymtas?'

Dat zijn zo van die klassiekers, die je gelukkig kunt voorkomen met een goede planning. Niet voor niets gaat het Engelse spreekwoord: Forewarned is forearmed.

Hetzelfde geldt voor emigreren.

Elise schreef onderstaand artikel voor Expat Mama's, en geeft tips hoe je de overgang naar je nieuwe thuisland zo soepel mogelijk kunt laten verlopen.


Tips voor jonge moeders in het buitenland


Wanneer je als jonge moeder naar het buitenland emigreert komt er een heleboel op je af. Het is dan handig wanneer je het jezelf op zoveel mogelijk manieren gemakkelijk maakt. Het hele avontuur an sich kost namelijk al meer dan genoeg energie!

Om je hier een handje bij te helpen hebben krijg je hieronder een aantal tips.

Bekijk ze meteen!

Pas je kledingkast aan 


Met producten van bijvoorbeeld Liu Jo kun je je kledingkast zo aanpassen dat je er goed uitziet, maar dat je kleding en tassen ook multifunctioneel zijn. Door de kwalitatief hoogwaardige materialen en chique uitstraling, maar tegelijkertijd veel draagcomfort, is dergelijke kleding op de lange dagen waarop je allerlei verschillende dingen doet. Van boodschappen tot klussen en van solliciteren tot dozen uitpakken, je kunt er werkelijk alles in!

Noot van de redactie van Expat Mam


Excuus, maar ik wil even een voorbeeld van een rok laten zien die ik bij uitstek geschikt vind voor moeders.

Hij heeft namelijk een gekreukte look. Met andere woorden: hij hoort er kreukelig uit te zien. Ideaal vind ik zoiets. Bovendien droogt hij snel, en hoef je hem niet te strijken. En last but not least, hij heeft een verstelbare taille en zit dus nooit te strak.

Bron: The Little Green Bag

Met deze rok zie je er meteen netjes en verzorgd uit, zonder dat je moeite hoeft te doen.

Oké, terug naar het artikel!

De taal leren 


Wanneer je naar een land verhuist waar je de taal niet spreekt, kan dat op verschillende manieren een hindernis voor je zijn. Het is dan ook handig om gauw les te nemen en de taal te leren. Het beste kun je dit al doen voordat je emigreert. Door in ieder geval al een klein basisniveau op de bouwen met betrekking tot de nieuwe taal, zul je eenmaal aangekomen in je nieuwe thuisland veel gemakkelijker kunnen communiceren.

Nederlands snoep bestellen 


Soms krijg je nu eenmaal heimwee. Daar is niet zoveel aan te veranderen. Daarom is het slim om jezelf hier op bepaalde manieren een beetje voor in te dekken. Eén van de manieren waarop je dit kunt doen is door bepaalde etenswaren waar je gek op bent over te laten komen naar je nieuwe thuis. Nederlandse winegums bijvoorbeeld, of salmiakdrop, zul je in buitenlandse supermarkten niet zo snel tegenkomen. Gelukkig zijn er bedrijfjes die Hollands snoep naar je op kunnen sturen, zodat je er ook in het buitenland van kunt genieten. Dan ben je toch weer iets dichter bij huis!

Tot slot: slim besparen 


Wanneer je emigreert naar het buitenland zijn er al een heleboel dingen die geld kosten. Je kunt daarom het beste even slim besparen door een andere mindset aan te nemen. Wanneer je aankomt heb je een heleboel dingen die je voorheen gewend was niet meer.

Probeer zo min mogelijk van die zaken te vervangen en te kijken hoever je daarin kunt gaan. 

Natuurlijk hoef je niet zonder shampoo of wasmiddel, maar je zult zien dat je een heleboel geld overhoudt wanneer je stopt met het aankopen van spullen die je in Nederland uit gewoonte kocht.

Succes!

Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

1 opmerking

  1. Nogmaals, ik voel me zo gezegend in mijn huwelijk nadat Dr. Igbinovia mijn vrouw heeft teruggebracht, die ruim zes jaar met me is gescheiden. Ik ben Mark Rutte bij naam, ik kom uit Rotterdam, Nederlander. Hoewel ik een mond over mijn hele lichaam heb, is het niet genoeg om DrIgbinova te bedanken voor het helpen met mijn leven. Mijn vrouw was zes jaar met me gescheiden en ik was pijnlijk en pijnlijk zonder mijn vrouw. Dus ik zocht overal hulp, maar niets werkte totdat ik dacht aan Dr. Igbinovio met wie ik online contact had. Ik legde hem mijn situatie uit en hij beloofde dat mijn vrouw binnen drie dagen naar mij zou terugkeren, zolang mijn hart nog steeds achter hem klopte. Ik geloofde in hem en hij bereidde de magie voor mij en mijn vrouw belde me toen de commercial van DrIgbinovia. ze zal pleiten en zeggen dat ik terug moet komen en nu leven we de afgelopen zes jaar weer gelukkig. Jullie lezen allemaal mijn artikel dat hem zou moeten helpen het te weten. E-mail: doctorigbinovia93@gmail.com of whatsapp / viber op +2348144480786 en vind een snel antwoord op uw probleem

    BeantwoordenVerwijderen