We doen het gewoon! Boek review

maandag 2 april 2012
Wie graag kijkt naar het programma Ik Vertrek, waarin Nederlanders worden gevolgd die emigreren naar het buitenland, zal het boek We doen het gewoon ongetwijfeld ook kunnen waarderen!

In dit boek vind je zeventien portretten van Nederlanders die in het buitenland een Bed & Breakfast, pension of hotel zijn begonnen. Het zijn echt persoonlijke ervaringen waarin aan bod komt hoe het leven in het nieuwe thuisland ervaren wordt, en daarnaast krijg je een kijkje in het proces van het starten van een bedrijf in het buitenland.

Ook cultuurverschillen komen aan bod, zoals een stel dat in een Oostenrijks dal een hotel overname. Het duurde maar liefst twee jaar voordat de dorpsbewoners weer tegen hen praatten, toen ze niet deden wat van hen verwacht werd. Behalve Oostenrijk, passeren ook exotischer plekken de revue zoals Gambia en Bali.

Het boek is prettig vormgegeven, met veel foto's, en leest makkelijk weg. Het enige dat ik er in miste was het onderwerp kinderen! Ouders die emigratie overwegen en zich afvragen hoe dit zal zijn voor kinderen, zullen daar in dit boek geen informatie over vinden. Het accent ligt duidelijk op het opstarten van een onderneming.

Praktische informatie

We doen het gewoon is te koop bij bol.com voor 19,95 en is daar tweedehands verkrijgbaar vanaf 12,50.

Geen opmerkingen