Nederland: een objectief zelfportret in 51 voorwerpen

nederland een objectief zelfportet in 51 voorwerpen
Wat is nou typisch Nederlands? Vaak worden dan hagelslag, drop en de Hema genoemd.

Maar in het boek Nederland: een objectief zelfportret in 51 voorwerpen worden maar liefst ruim 50 voorwerpen beschreven door bekende schrijvers. Volgens de samenstellers van dit boek zijn het typisch Nederlandse voorwerpen.

Voorwerp niet typisch Nederlands, maar wel hoe we er mee omgaan


Sommige voorwerpen zijn eigenlijk niet typisch Nederlands. Zo hebben ze bijvoorbeeld in Engeland en de VS ook een kruimeldief. Alleen heet hij daar 'dust buster'. In zo'n geval wordt beschreven wat er zo typisch Nederlands is aan hoe wij met zo'n voorwerp omgaan.

Neem nou de koektrommel. Die wordt opgevoerd als typisch Nederlands in de zin dat hij één keer rond gaat en je 1 koekje mag pakken, waarna de deksel er weer op gaat.

Over het boek Nederland: een objectief zelfportret  in 51 voorwerpen


Nederland een objectief zelfportret in 51 voorwerpen is leuk om te lezen. Maar de titel wordt niet waar gemaakt. Feitelijk is het gewoon een verzameling van korte verhalen/beschouwingen van bekende Nederlandse schrijvers over een aantal voorwerpen. En hoe zij die voorwerpen hebben ervaren en in sommige gevallen wat er typisch Nederlands aan is.

Conclusie over Nederland: een objectief zelfportret  in 51 voorwerpen


Verwacht van dit boek niet het beloofde 'objectieve zelfportret in 51 voorwerpen'. Als je die verwachting loslaat is dit best een gezellig boek om te lezen.

Praktische informatie


Nederland: een objectief zelfportret in 51 voorwerpen is voor 19,95 te koop bij bol.com. Het is denk ik een leuk cadeau voor een expat.

Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo