Petra in Zweden

woensdag 17 oktober 2012 -
Petra en haar man Markoen emigreerden eerst naar de VS, maar die emigratie verliep niet naar wens en dus keerden ze terug naar Nederland. Maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen, en uiteindelijk emigreerden ze naar Zweden waar ze een Bed en Breakfast opzetten.

In haar boek Droom in uitvoering vertelt Petra over hun perikelen. Het boek kabbelt rustig voort, en leest genoeglijk maar soms is het door de voortkabbelende toon ook wat saai en algemeen. Ook springt Petra soms wat van de hak op de tak, en mist een rode draad. Liefhebbers van programma's als , zullen het boek niettemin best kunnen waarderen, hoewel het verhaal voor een aflevering van Ik Vertrek vrij vlak zou zijn.

Moederen in Zweden

Veel Nederlanders die emigreren doen dat vanuit een verlangen naar een rustiger levensstijl. Maar in de praktijk blijken ze vaak harder te moeten werken dan ooit tevoren. Dit geldt ook voor Petra en haar man Markoen, waardoor ze op een gegeven momenten klachten van hun twee kinderen krijgen. Uiteindelijk kiezen ze voor een andere aanpak van hun Bed en Breakfast, maar blijven wel in Zweden.

In Zweden gaan kinderen vanaf hun eerste verjaardag naar de dagis, een vorm van kinderdagverblijf. Petra: 'De dagis is een verblijf waar de kinderen in principe alles mogen doen, ze bepalen dus zelf hun spel. De rode draad door de dag heen zijn de maaltijden en het samen zingen en lezen. Tussendoor kan er gekozen worden uit duizend en één dingen om te doen (…) Ze lieten de kinderen bepalen wat ze wilden doen en de juffen (15 juffen op 74) kinderen begeleidden alleen.'

Conclusie

Droom in uitvoering is een gezellig voortkabbelend boekje dat mensen met emigratieplannen en liefhebbers van Ik Vertrek zal aanspreken.

Praktische informatie

Droom in uitvoering is bij Bol.com te koop voor 14,95.

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.