Search

We doen het gewoon!

Het boek We doen het gewoon! gaat, zoals de titel al zegt, over mensen die het gewoon hebben gedaan: ze hebben hun vaderland achter gelaten en een bestaan opgebouwd in den vreemde.

Zeventien portretten van Nederlandse emigranten anno 2012

In totaal vind je in dit boek zeventien portretten van Nederlanders waarin ze vertellen over hun ervaringen en hun motivatie om te emigreren. De portretten zijn evenwichtig van toon, en ook de moeilijke momenten worden niet geschuwd.

Zo werden Martin en Margret van der Pluijm door de lokale bevolking van Bad Gastein in Oostenrijk lange tijd niet geaccepteerd. Het duurde twee jaar voordat de mensen weer normaal tegen hen praatten, nadat Martin en Margret besloten geen openbaar restaurant te runnen.

De landen

De landen die aan bod komen zijn Spanje (2x), Costa Rica,Zweden, Toscane, Curacao, Frankrijk (2x), Zuid-Afrika, Griekenland, Portugal, Oostenrijk, Gambia, Bali, Noorwegen, Brazilië en Nieuw Zeeland. Elk portret wordt afgesloten met praktische tips van de geïnterviewden.

Leuk boek

Het boek is aangenaam vormgegeven, met veel foto's en is erg leuk om te lezen en te bekijken. Het is een soort Ik vertrek in boekformaat!

Praktische informatie

We doen het gewoon! is voor 1995 te koop bij Bol.com.

Geen opmerkingen

Een reactie posten