Debby's verhuizing

Je hoort het tegenwoordig niet zo vaak meer, maar Debby en haar man verkochten hun huis zo snel dat ze nog geen nieuwe woning hadden!

Daarom huurden ze noodgedwongen tijdelijk een bovenwoning in een drukke straat in Geldrop. Ondertussen zochten ze naar een huis met een tuin zodat hun dochter en de hond lekker buiten konden spelen. Ze vonden het in Nuenen, vijf kilometer vanaf Geldrop, en verhuisden tussen Kerst en Nieuwjaar in 2012. In plaats van aan een drukke weg, wonen ze nu tegen een bosrand.

Er verandert eigenlijk weinig


Omdat de bovenwoning een tijdelijke oplossing was, viel het afscheid Debby niet bepaald zwaar. Net als veel van de andere geïnterviewden had Debby last van luidruchtige buren, en de drukke weg voor hun huis mist ze ook niet. Bovendien is het nieuwe huis wat ze eigenlijk wilden, en binnen een week was Debby dan ook helemaal gewend. Hun woonomgeving veranderde eigenlijk weinig, omdat het nieuwe huis maar vijf kilometer verderop ligt. De mensen in hun nieuwe omgeving kenden ze al, en ze wonen nog steeds dichtbij hun vrienden. Wel viel hen de stilte op de eerste nacht: 'We waren de drukte en herrie gewend, en hier hoor je helemaal niets.' Debby's dochtertje mist alleen nog het bad van hun oude huis.

Debby praat makkelijk, en ze maakten bewust contact met hun nieuwe buren. Een vriendelijke buurvrouw nam zelf het initiatief en nodigde Debby's dochter uit om te komen spelen.

De verhuizing


Om de grote spullen over te huizen, schakelden ze een officieel verhuisbedrijf in. De verhuizers kwamen, en binnen een halve dag was alles klaar. Het kwam goed uit dat Debby twee weken vakantie had, en die periode gebruikte ze om alles op orde te brengen. Van te voren creëerde ze een speelkamer in hun nieuwe huis, maar verder hoefden ze weinig te doen. 'Er was pas recent geschilderd en we kennen de mensen van wie we dit huis hebben dus hebben dat niet meer opnieuw gedaan.'

Debby is voorlopig wel even klaar met verhuizen. De volgende verhuizing hoopt ze niet eerder te doen, dan als ze naar een bejaardentehuis moet.
© all rights reserved
made with by templateszoo