Ingeborg in Zwitserland

woensdag 29 mei 2013 -
Ik ben Ingeborg Oudmaijer-van Camp, getrouwd en moeder van een tweeling, jongens van bijna 11 en een dochter van 8. Voordat ik naar het buitenland vertrok werkte ik ruim tien jaar in de Farmaceutische industrie, in het geneesmiddelen onderzoek en daarna nog ruim 2 jaar bij de medische afdeling van KLM.

Van Nederland naar Zug in Zwitserland


In 2003 verhuisde ik, 10 maanden na de geboorte van de tweeling, vanwege het werk van mijn man naar Zug (Zwitserland). De eerste tijd in Zwitserland was niet makkelijk. Twee kleine kinderen, nog geen crèche en geen oma die even komt helpen. Na enige tijd gingen de jongens naar een Zwitserse Kinderkrippe een soort van crèche zodat ik af en toe vrij had om wat voor mijzelf of even iets alleen te doen. We waren lid van de Moms and Kids club en leerden zo andere, vooral buitenlandse families met kinderen kennen. Na twee jaar werd onze dochter geboren. We hebben aan deze eerste tijd in Zwitserland nog altijd een paar goede vrienden overgehouden die we ook nu nog zien.

Van Zwitserland naar Cascais (Portugal)


Na tweeëneen half jaar Zwitserland, verhuisde we naar Cascais. De jongens gingen naar een Engelse school, compleet met uniform, de kleine dame naar een Engelstalige crèche. Hoewel Portugal een prachtig land is met een heerlijk klimaat en fantastisch eten, vond ik de cultuurverschillen met Zwitserland waar ik inmiddels aardig aan gewend was geraakt best groot. Ook ervaarde ik de taal echt als een barrière.

Je moet toch met de kinderen naar de tandarts, de huisarts en zwemles etc. en dat is lastig als je de taal niet goed spreekt. Na een jaar lang intensief Portugese lessen te hebben gevolgd ging het mij redelijk goed af. Tegen het einde van ons verblijf daar was ik zelfs zover dat ik een sollicitatie gesprek kon voeren en een baan vond bij een biotechnologisch bedrijf. Het duurde echter maar kort want wij gingen weer verhuizen. In augustus 2009, na bijna 4 jaar, keerden we terug naar Zwitserland, dit keer naar Zürich

Van Portugal terug naar Zwitserland


In Zwitserland, en zeker in en rond Zurich, is ongeveer 40% van de bevolking niet-Zwitsers. Hier gaan de kinderen naar een internationale school. Ze hebben voornamelijk internationale vriendjes en vriendinnetjes, en ik heb ook een kring van vriendinnen om mij heen waarmee ik onder andere roei en tennis. In de wintermaanden staan wij bij mooi weer in het weekend op de ski’s en in de zomer kunnen we heerlijk wandelen en zwemen in de vele meren die Zwitserland rijk is.

Meeste Zwitserse vrouwen zijn fulltime thuis


Op Woensdagmiddag gaan de kinderen naar de `Oranje Koe` dit is een school voor Nederlands Taal en Cultuur onderwijs in de regio Zürich. In het eerste jaar na onze terugkomst in Zwitserland werkte ik als teaching assistant Duits, inmiddels ben ik weer als freelancer werkzaam binnen de medische/farmaceutische wereld. Het is moeilijk om een parttime job te vinden in Zwitserland. De meeste Zwitserse vrouwen werken niet buitenshuis. Zwitserse kinderen komen tussen de middag thuis om te lunchen. Daartoe staan de moeders vanaf half 12 allemaal achter het fornuis om een warme maaltijd voor te bereiden.

Mijn kennismaking met MEES Kinderkleding


In Portugal kwam ik voor het eerst in aanraking met MEES kinderkleding. Een vriendin van mij deed daar outlet sales voor MEES. Het eerste item dat ik kocht was het shortje Famke voor mijn dochter Famke!

Eenmaal terug in Zwitserland, nam ik contact op met MEES en vroeg of ik gastvrouw kon worden. Enige tijd later kreeg ik, terwijl ik op het vliegveld van Lissabon stond, een telefoontje van een Nederlandse die in het Franstalige deel van Zwitserland woont, zij had ook contact gezocht met MEES. Twee maanden later was MEES Zwitserland geboren! Sinds najaar 2010 hebben Fleur en ik 6 seizoenen MEES verkocht. Sinds het najaar van 2012 is ons team versterkt met Inge in Ticino, het Italiaanse deel van Zwitserland. En weet je wat nu zo leuk is, Inge was die vriendin in Portugal waarbij ik mijn eerste MEES artikel kocht!

Ik vind het erg leuk om naast alle andere bezigheden 2 keer per jaar een echt Nederlands product hier in Zwitserland te vertegenwoordigen. Ik organiseer meerdere verkopen bij verschillende gastvrouwen in Zürich en de aangrenzende kantons (provincies). Inmiddels heb wij gezamenlijk een vaste kring van klanten opgebouwd die uit zowel Nederlandse als Internationale moeders bestaat.

In Zwitserland is MEES iets unieks. Er is slechts één ander merk dat net als MEES via homesales verkoopt. Verder vind je hier weinig andere winkels met kinderkleding dan de grootwinkel bedrijven zoals H&M, ZARA en C&A dus met MEES heb je echt iets anders dan de anderen!

Lijkt het je leuk om een dag een homesale te organiseren? Neem dan voor alle informatie contact op met ons Mees-team op het nummer 0031-(0)73-6238300 of per mail: info@meesonline.nl.

www.meesonline.nl
www.meesunited.com
www.075today.com

MEES: Lekker werken in het ‘buitenland’ vanuit thuis


Al twaalf jaar is Mees kinderkleding een opvallende speler in de wereld van de kinderkleding. Mees is begonnen met kwaliteitskinderkleding voor jongens en meisjes van vier tot twaalf jaar. Nu voert het merk ook het label O75 Today voor de wat oudere, stoere jongens en sportieve mannen. Onlangs kwam daar nog het sportlabel Mees United bij. Inmiddels heeft Mees al diverse hockeyteams in de kleren gestoken. Mees Children’s Wear is hip, sportief, origineel en eigenwijs.

Eigenwijs is ook de distributiewijze van onze merken. Naast de verkoop via de Meesonline webshop wordt de kleding ook via homesales verkocht. Inmiddels zijn er ruim honderdtwintig homesales in Nederland en dit aantal blijft gestaag groeien. Ook buiten de grenzen is Mees actief, zoals in Singapore, Zwitserland, Duitsland, België , Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal.
Binnen de hockeywereld heeft Mees inmiddels bekendheid verworven door op vele clubs in zowel Nederland als België de lente- en herfstcollecties te presenteren.

Woon jij in het buitenland en wil je gastvrouw worden?

Mees is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste gastvrouwen zowel in Nederland als in het buitenland. Woon jij in het buitenland, zou je het leuk vinden om Mees te vertegenwoordigen én thuis een homesale te organiseren? Gastvrouwen die voor Mees een homesale organiseren in het buitenland, ontvangen hiervoor één collectie. De collectie dient als voorbeeld. Je mag zelf bepalen wanneer je mensen laat komen kijken. Dit kan op afspraak of op één of meerdere georganiseerde dagen.

Ongeveer 2 weken voor een verkoop ontvang je uitnodigingen voor je klanten met de exacte datum en openingstijden. Deze kun je uitdelen op scholen, sportverenigingen ed. Het persoonlijke contact voor deze uitnodiging is hiervoor erg belangrijk. Uiteraard staat hier een commissie tegenover!
Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.