Online logopedie: handig voor expats!

maandag 1 juli 2013 -

De spraak en taal van mijn kind...


Misschien twijfel je wel eens aan de spraak of taal van je kind. Dat doet elke ouder. 'Slissen, een kleine woordenschat, geen goede zinnen maken, klanken verkeerd of niet uit kunnen spreken, een heel stil kind, gehoorproblemen, heesheid, duimzuigen, vaak met de mond open zitten, met de tong tussen de tanden slikken, stotteren, moeilijkheden hebben om zich te uiten of verwoorden,' zijn veel voorkomende problemen bij kinderen.

De logopedist is de specialist die je kunt vragen om problemen zoals bovenstaand (preventief) te laten onderzoeken. Daarna geeft de logopedist advies, coaching en of behandeling op maat.

Logopedie in het buitenland


Als je in het buitenland woont is er vaak geen Nederlandstalige logopedist in de buurt. Hierdoor krijgt een kind soms niet de zorg die hij of zij wél nodig heeft. Onze missie is om aan alle kinderen die zorg nodig hebben, dit te bieden. Dankzij alle nieuwe technische mogelijkheden, is het nu wél mogelijk om logopedische hulp te bieden in het Nederlands, ook aan kinderen die buiten Nederland wonen. Dankzij online logopedie.

Online logopedie: logopedie op afstand


Voor kinderen bieden wij online logopedie via het internet. Dit wordt ook wel telelogopedie, of bij ons TinyEYE logopedie genoemd. Telelogopedie/online logopedie werkt in principe net zoals traditionele logopedie. Alleen bij telelogopedie zie en hoor je de logopediste via het beeldscherm van je computer. En de logopediste ziet en hoort het kind. Kijk maar eens hoe dit gaat op www.tinyeye.eu. Je hebt alleen een computer met internet, een webcam en boxen of headset nodig. Naast het Nederlands bieden we online logopedie aan in het Engels, Spaans, Frans en Italiaans, en binnenkort nog meer talen.

Behoud van de Nederlandse taal in het buitenland


Welke taal spreek jij met je kind? Vaak willen ouders wel dat het Nederlands op peil blijft omdat ze nog niet weten wanneer ze weer terug gaan naar Nederland. Ook het contact met familie in Nederland en de communicatie in het Nederlands is belangrijk binnen het gezin.

Hoe kun je dat nou het beste aanpakken om het Nederlands van je kind(eren) ‘up to date’ te houden? Wat kun je doen om de taal te stimuleren? En wat is dan een leuke manier voor je kind? Welke methoden of manieren kun je gebruiken om dit op een verantwoorde manier aan te bieden?
De logopediste is dé expert op het gebied van taal en meertaligheid. We bieden daarom ook pakketten aan met:

  • Advies en coaching op het gebied van meertaligheid voor ouders / verzorgers

  • Advies taalstimulering voor ouders en verzorgers, met daarbij gebruik van onze eigen applicaties om dit gelijk in de praktijk te brengen

  • Nederlandse conversatie les voor kinderen gericht op de Nederlandse taal en cultuur.

Afhankelijk van de behoefte, kun je kiezen voor een compleet pakket, maar ook losse onderdelen hieruit kiezen.

Neem contact met ons op!


  • Als je twijfelt over de spraaktaalontwikkeling van je kind

  • Ook als je niet zeker weet of het probleem logopedisch is. We kunnen je dan verder helpen je naar de juiste specialist door te sturen.

  • We zijn er niet allen voor kinderen, maar ook voor volwassenen met problemen op het gebied van adem en stem, spraak, taal, mondmotoriek of gehoor.

Wil je direct contact met de logopediste? Mail naar elianne@tinyeye.eu Neem ook een kijkje op de websites www.deonlinelogopediepraktijk of www.tinyeye.eu

Op onderstaande video zie je online logopedie in actie!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.