Kinderfeestje in New York

Bij Nederlandse kinderfeestjes komen de ouders hun kinderen te brengen en vertrekken dan weer. Maar in New York is het gebruikelijk dat de ouders van de gasten er het hele feestje bij blijven. Of de nanny!

Dat schrijft Els Quaegebeur in haar boek Bij Starbucks heet ik Amy. Vijf jaar geleden vertrok Els naar New York om te gaan samenwonen met haar vriend. In Bij Starbucks heet ik Amy vertelt ze over het leven in New York.

Kinderfeestje in New York Tribeca


Ouders in New York zijn bang om de verantwoordelijkheid te nemen over andermans kinderen. Dat is de reden dat ouders/nanny's bij het feestje blijven. Een ander verschil met kinderfeestjes in Nederland is dat in New York het cadeautje niet meteen aan de jarige Job of Jet wordt overhandigd.

Cadeautje wordt pas geopend na het feestje


Sterker nog, het cadeau wordt pas geopend als iedereen al lang weer naar huis is. Je hebt als gulle gever dus niet het genoegen om te zien hoe je cadeau wordt ontvangen. Els speculeert dat dit zo wordt gedaan om de spanning niet te hoog te laten op lopen.

Voorbedrukt bedankkaartje


Ongeveer een week later krijg je dan een voorgedrukt bedankkaartje in de bus, met daarop: 'Thank so much for the… you gave me.... It's my favorite toy now.' Op de eerste puntjes staat je cadeau en op de tweede rij puntjes de naam van je kind.

Praktische informatie


Bij Starbucks heet ik Amy is voor 17,50 te koop bij bol.com. Het geeft een leuke indruk van het leven in New York, maar verwacht niet teveel info over het leven als moeder in New York.
© all rights reserved
made with by templateszoo