Kinderkleding in het buitenland


Kinderkleding is mode- en land gevoelig


Kinderkleding is net als volwassen kleding modegevoelig. Bovendien verschilt kinderkleding per land. Online winkelen maakt je onafhankelijk van de lokale mode en voorzieningen. Zo kun je je kind(eren) toch naar eigen smaak kleden.

Verschillen in kindermode en gewoontes


Kinderkleding in bijvoorbeeld Duitsland is vaak wat conservatiever dan Nederlandse kinderkleding. Maar ook kleedgewóóntes kunnen anders zijn. Zo was de Amerikaanse Celeste Bennekers stomverbaasd dat Nederlandse jongens in de winter gerust een maillot onder hun broek dragen. In onder andere Engeland dragen veel kinderen een schooluniform. En in het warme Qatar is het lastig en duur om UV-kleding (zogenaamde rash shirts) voor kinderen te kopen.

Naast de stijl kan dus ook de prijs van kinderkleding een reden zijn om online te kopen, of te wachten tot je weer in Nederland bent.

Veel expat vrouwen slaan kinderkleding in als ze even terug zijn, tijdens bijvoorbeeld een jaarlijks bezoek aan familie en vrienden. Zoals Martine  die als expat mama in Peru woont.

Eerste Hulp bij Kinderkleding


Maar online winkels zijn ook een uitkomst als je bepaalde dingen vergeten bent mee te nemen, of wanneer je kind ineens een groeispurt heeft. Plotseling passen die leuke Bob de Bouwer truien bijvoorbeeld niet meer. En nergens in je nieuwe woonomgeving zijn ze te koop. Via internet koop je ze gewoon online.

Het kan ook nog zo zijn dat je ergens woont waar nauwelijks voorzieningen zijn. Zo vertelt in Ik mis nog steeds de Hema een Nederlandse expat moeder:

'We wonen op een eiland vijf minuten van het dorp. Dat betekent dat we met de kano heen en weer gaan voor boodschappen, en mijn man naar zijn werk. Dit jaar zal mijn oudste zoon Lief elke dag met de kano naar de bushalte gaan om naar school te gaan in het volgende dorp, vijftien minuten verderop.'

Lange leve online shoppen dus!

Hoe zijn jouw ervaringen met kinderkleding in het buitenland? Wat zijn verschillen met Nederland? 
© all rights reserved
made with by templateszoo