Vergeet de huishoudelijke spullen niet!

woensdag 6 november 2013 -
Gastartikel

Als je emigreert moet je aan veel dingen denken. Bijvoorbeeld financiën, gezondheidszorg, werk en huisvesting. Met zoveel aan je hoofd is het makkelijk om de alledaagse, praktische dingen te vergeten. Zoals keukengerei!

Huishoudelijke artikelen

Veel emigranten regelen eerst de 'grote' zaken. Pas daarna is er aandacht voor huishoudelijke spullen. Wat neem je mee naar het buitenland? Moet de Senseo bijvoorbeeld mee? En welke meubels wil je gebruiken? Gordijnen zijn vaak op maat gemaakt. Grote kans dus dat die in het nieuwe huis niet passen.

Het verschilt per land sterk waar je huishoudelijke artikelen kunt halen. Niet voor niets missen veel Nederlanders de Hema voor de basic huishoudelijke spullen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook online spullen kopen. Zo hoef je dingen als drop of hagelslag niet te missen.

Bestellen vanuit het buitenland bij Brabantia

Eén van de vele webshops waar je ook vanuit het buitenland kunt bestellen, is Brabantia. Brabantia levert internationaal online én offline een breed assortiment aan huishoudelijke artikelen. Je kan bij Brabantia bijvoorbeeld terecht om een prullenbak online  te kopen, een heel servies of badkamer accessoires.

Dat is oerhollandse degelijkheid in het buitenland!

Bruikbare tips per land via forums

Er zijn speciale forums per land. Daar vind je de ervaringsdeskundigen. Deze forums zijn een ideale manier om meer informatie vinden over authentieke of specifieke huishoudelijke artikelen voor een land. Door jezelf goed te informeren over de gebruiken van je nieuwe thuisland wen je bovendien sneller aan je nieuwe omgeving. Ook kan zo'n forum tot contacten leiden 'in real life'.

Op het forum van Wereldwijzer zijn er per land verschillende 'communities' . Daar wisselen leden informatie uit en dragen nieuwe onderwerpen aan. Zoals informatie over reizen, culturen, algemene informatie en expats.

Dankzij internet forums en webshops heb je als emigrant 2013 een makkelijker start dan bijvoorbeeld de emigranten die Nederland verlieten na de tweede wereldoorlog.

Binnenkort een artikel over déze groep emigranten!
Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.