Reizen naar Engeland: verschillende mogelijkheden

ferry naar Engeland
Wie een emigratie naar Engeland overweegt heeft diverse mogelijkheden om het land eerst eens rustig te verkennen.

Je kunt naar Engeland reizen op de volgende manieren:
  • Met het vliegtuig naar Engeland 
  • Met de trein naar Engeland
  • Met een busreis naar Engeland
  • Met de ferry naar Engeland 

Met het vliegtuig naar Engeland 


Toen we nog geen kinderen hadden reisden mijn man en ik een keer naar Londen met het vliegtuig. We kozen voor Easyjet. Dat was een goedkope en snelle optie. We stapten op het vliegtuig in Amsterdam, en landden op het vliegveld van Luton. Vanaf daar was het nog een uur of twee met de trein naar Centraal Londen.

Met de boot naar Engeland 


Later, toen we kinderen hadden reisde ik in mijn eentje naar een conferentie van de organisatie Fulltime Mothers in Londen. Ik vertrok vanuit onze woonplaats met de trein naar Rotterdam. Daar stapte ik aan boord. De bootreis duurde ongeveer 6 uur.

In Harwich stapte ik op de trein naar Londen. Het leuke aan de boot was dat er diverse restaurants waren, een casino en een bioscoop! Ik heb me prima vermaakt tijdens de reis!

Met de ferry in 2 uur naar Engeland


Maar je kunt ook voor een snellere variant kiezen. Dan ben je in twee uur varen in Engeland. Je stapt dan op in Duinkerk, en komt aan in Dover. Met de ferry naar Engeland kan maar liefst 12 keer op een dag. Je hoeft dus geen zorgen te hebben dat je 'de boot mist'! Er komt zo weer een andere!

Met de bus naar Engeland 


Zelf ben ik nog nooit met de bus naar Engeland gegaan. Maar mijn twee dochters wel. Ze reisden met de trein naar Utrecht, en stapte daar op de bus naar Engeland. De bus reist naar Calais, en gaat daar door de Eurotunnel.

 Je kunt het beste 's nachts reizen als je met de bus gaat. Want het is een behoorlijk lange zit! Als je de tijd kunt doden met slapen is dat mooi meegenomen.

Met de trein naar Engeland


Als je met de trein naar Engeland wilt reis je vanuit Nederland met de supersnelle Thalys naar Brussel. En daar stap je op de Eurostar hogesnelheidstrein naar Londen.

Verschillende reismethodes


Al deze reismethodes hebben hun voor- en nadelen. Van mijn dochters weet ik dat de busreis best pittig is. Het is een lange zit!

Het fijne aan reizen met de ferry naar Engeland is dat de reis zelf ook al leuk is! Dat vond ik tenminste.

Nederlandse moeders in Engeland


Eline in Engeland
Ingrid in Engeland
Wat is het verschil tussen mrs, miss en ms?

Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo