Tv, internet en bellen in het buitenland

zondag 8 februari 2015 -


In Nederland heb je het waarschijnlijk goed geregeld. Je beschikt over een goed werkende telefoonaansluiting, internet en tv.

Misschien heb je een zogenaamd alles in 1 pakket. Of misschien heb je internet via Tele2, tv via Ziggo en telefoon via KPN. Het is allemaal mogelijk.

Maar als je emigreert verandert dit natuurlijk. Je zult in je nieuwe land opnieuw een telefoon, tv en internet aansluiting moeten regelen.

Tv in je nieuwe land


Als je de tv aansluit in je nieuwe land, dan krijg je waarschijnlijk de tv-kanalen van dat land. De kans dat daar Nederlandse kanalen bij zijn is nihil.

Sommige emigranten vinden dat prima. Zij hebben toch geen behoefte aan Nederlandse tv. Anderen vinden het wel jammer. Ze kijken graag nog bepaalde bekende programma's. Gelukkig kunnen zij dankzij internet hun lievelings shows gewoon blijven kijken. Of belangrijke voetbalwedstrijden!

Internet in je nieuwe land


Via internet kun je namelijk websites bezoeken als tvblik.nl en uitzendinggemist.nl. Je typet de titel van het programma dat je wilt kijken in, en voila! Met dank aan je computer en internet kun je gewoon weer Nederlandse 'tv kijken'.

Telefonie in je nieuwe land


Tegenwoordig skypen veel emigranten met familie en vrienden. Dat is namelijk gratis! Er is zelfs een heus boek getiteld Gelukkig hebben we skype! over het emigrantenbestaan.

Daarnaast kiezen de meeste emigranten ook voor een gewone telefoonaansluiting. Dat dit niet altijd even makkelijk gaat zie je in programma's als Ik vertrek. Sommige emigranten zitten maandenlang zonder telefoon en zonder internet.

Noodgedwongen bezoeken ze internetcafé's om toch van het internet gebruik te kunnen maken.

Als een telefoonaansluiting lang op zich laat wachten, kan een smartphone tijdelijk uitkomst brengen.

Internet, tv en telefonie in het buitenland


Aansluitingen en pakketten zijn per land verschillend. Zoek daarom ruim van te voren uit wat de opties zijn op het gebied van telefonie, tv en internet, zodat je niet maandenlang zonder telefoon of internet hoeft te zitten.

Regel zoveel mogelijk vanuit Nederland.

Waar je nog fijn gebruik kunt maken van je alles in 1 pakket!


Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

1 opmerking

  1. Nou...Televisie is al mee te nemen via http://expatinternet-tv.com/

    je hebt dan welliswaar internet nodig, maar meestal zal dat 1 van de eerste dingen zijn die je regelt als je emigreerd.

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.