Hoe de smartphone emigreren veranderde

zondag 24 mei 2015 -
smartphone hoesjes

Ooit, nog niet eens zo heel lang geleden betekende een emigratie dat je familie en vrienden veel minder sprak. De telefoonkosten waren hoog, en dus werd er veel geschreven.

Anno 2015 is dat heel anders. Tegenwoordig kun je heel makkelijk contact houden na je emigratie. Dankzij internet en de alomtegenwoordige smart phone houd je iedereen direct op de hoogte van je leven.

Hier onder een overzicht van makkelijke, en vaak gratis manieren om contact te houden met de achterblijvers.

Skype


Skype is een gratis programma dat je downloadt, waarmee je gratis kunt bellen via je computer. Met Skype kun je bovendien goedkoop bellen naar vaste telefoonnummers. Bellen naar vaste nummers in de Verenigde Staten en veel Europese landen kost bijvoorbeeld maar 2 tot 3 cent per minuut. Op de site van de Consumentenbond vind je meer informatie over skypen.

Watsappen


Watsapp is een gratis programma dat je downloadt en op je smartphone installeert. Vervolgens kun je gratis berichten versturen naar andere mensen die ook watsapp op hun smartphone geïnstalleerd hebben. Het is enorm populair en wordt door honderden miljoenen mensen gebruikt. Het enige wat je wel moet hebben is een internetverbinding!

Facebook


Facebook is een makkelijke manier om iedereen in één klap op de hoogte te houden van je nieuwe leven in het buitenland. Je kunt er berichten plaatsen en foto's. Vrienden kunnen je bericht 'liken' en een reactie achter laten. Ook dit is weer gratis!

Bloggen


Veel emigranten beginnen een blog waarop ze vertellen hoe het hun vergaat. Een blog biedt meer mogelijkheden en je hebt meer zeggenschap over hoe het er uit ziet dan op een Facebook pagina.

Instagram


Instagram is een gratis mobiele app om digitale foto's of video's uit te wisselen middels mobiele apparaten. Anders dan hierboven genoemde manieren om contact te houden is Instagram alleen visueel.

Brieven schrijven


Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je belevenissen als emigrant simpelweg aan papier toe te vertrouwen, en zo een brief te schrijven. Veel mensen vinden het nog erg leuk om 'ouderwets' post te krijgen. Het nadeel is dat je alleen de persoon die de brief ontvangt op de hoogte houdt, en het gaat allemaal een stuk langzamer.

Emigranten: het belang van een smartphone


Alle genoemde mogelijkheden om contact te houden met je vrienden en familie zijn mogelijk met een smartphone. Instagram kán zelfs alleen maar met een smartphone. Het voordeel van een smartphone is dat je hem altijd bij je hebt.

Daarnaast moet je als emigrant veel regelen, en ook dan is de smartphone handig. Zeker als een vaste telefoonaansluiting op zich laat wachten, wat helaas nogal eens voorkomt. Kijk maar een aflevering van Ik Vertrek!

Om je smartphone in goede conditie te houden is het verstandig een smartphone hoesje aan te schaffen. Een smartphone hoesje beschermt je smartphone tegen krassen en valpartijen. Hoesjes kun je kopen in winkels, maar ook online. Op bijvoorbeeld gsmpunt vind je onder andere iPhone 6 hoesjes.

Lees ook de post over handige apps voor expats!

smartphone hoesjesVond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.