Emigreren: wat doe je met de meubels?

zondag 28 februari 2016
meubels emigreren

Als je emigreert laat je stad en land achter.

Maar wat doe je met je meubilair? Sjouw je dat allemaal mee naar je nieuwe vaderland? Of laat je alles achter in Nederland en begin je helemaal met een nieuwe lei?

Argumenten om je eigen meubilair mee te nemen

  • Afhankelijk van de kosten om je meubels mee te verhuizen is het vaak goedkoper om bestaand meubilair mee te nemen. Zo bespaar je op de aanschaf van nieuwe spullen.
  • Als alles vreemd is om je heen, je moet wennen aan een nieuwe omgeving en vaak een nieuwe taal, dan kunnen oude vertrouwde meubels je sneller een gevoel van thuis geven.
Op de website Emigratie-Advies vind je een overzicht van het 'emigreren' van je meubels.

Argumenten om juist nieuwe meubels te kopen

  • Het is makkelijk! Je hoeft niets te regelen voor je huidige meubels.
  • Als je van shoppen houdt is het een prachtige gelegenheid om eens lekker winkels te bezoeken en nieuwe meubels te kopen.
  • Het geeft je een duidelijk doel in je nieuwe land.
  • Je komt onder de mensen in je nieuwe land. Want tijdens een winkelbezoek, zeker bij meubelzaken, komt al snel contact met een verkoper.
  • Bij een nieuw land, hoort een nieuw interieur. Mogelijk past het meubilair dat je in Nederland had ook niet bij je nieuwe land. Zo kenmerkt een Scandinavisch interieur zich bijvoorbeeld door de kleur antraciet.

Inspiratie opdoen


Of je nou je meubels meeneemt, of achterlaat, het is hoe dan ook leuk om inspiratie op te doen en te kijken hoe andere mensen wonen. Een leuke site om rond te neuzen en ideeën op te doen is Westwing.

Westwing is een online webshop, waar je van alles vindt op interieurgebied. De site is een lust voor het oog vanwege de mooie foto's van interieurs. Je vindt er inrichtingen voor allerlei types interieurs: van Middellandse zee, tot Oosters tot Japans.

Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen