Kinderkleding kopen als je in het buitenland woont

kinderkleding kopen als expat

Het zijn vaak juist die kleine dingen waar je als expat tegenaan loopt. De grote dingen, daar heb je aangedacht, en je op voorbereid. Maar het zijn de eenvoudige, dagelijkse zaken die moeilijker blijken dan je had verwacht.

Zoals boodschappen willen doen, maar de producten niet kunnen herkennen door een taalbarrière. Toen mijn jongste dochter in China woonde, bleek het bijvoorbeeld nog een hele uitdaging om het juiste formaat maandverbrand te vinden.

Ook kleding kopen voor je kind kan een stuk ingewikkelder zijn ineens!

Andere maten in kinderkleding


De maatvoering kan totaal anders zijn dan je gewend bent. Dus lange leve de zogenoemde size conversion charts! Die helpen je Nederlandse maten om te zetten naar buitenlandse maatstaven op kinderkleding gebied.

Andere mode en normen


Gabrielle Bishop vertelt dat Koreaanse kinderen bijvoorbeeld veel beter gekleed gaan dan haar (Amerikaanse) kinderen. Ook kinderen in Frankrijk schijnen opvallend keurige kleding te dragen. Zo dragen Franse kinderen minder vaak jeans dan in Nederland.

kinderkleding kopen in het buitenland
Zo zul je Franse kinderen niet zo snel zien: in Denim*


En in Engeland dragen kinderen een schooluniform.

Kinderkleding kopen in het buitenland


Op stap gaan voor kinderkleding in het buitenland is een leuke manier om je nieuwe woonomgeving te verkennen. Vraag andere expat moeders in de buurt waar je goede kinderkleding kunt kopen, als je niet weet wat je moet beginnen. Dat is meteen ook een goede manier om contact te leggen.

Online kopen


Als je ergens in de middle of nowhere bent gaan wonen, en er nergens een kinderkledingwinkel in de buurt is, heb je hopelijk nog wel internet : )

Lang leve de online webshops. Via een online webshop kun je in alle rust kleding bekijken en uitkiezen voor je kind.

Samenvattend


Als je emigreert krijg je te maken met andere normen op het gebied van kinderkleding. Dat kan heel praktisch zijn, zoals een andere maatvoering. Maar ook met sociale waarden en normen over hoe een kind gekleed hoort te gaan.

Kinderkleding kopen in het buitenland kan een leuke manier zijn om thuis te raken op je nieuwe plek, maar is dat lastig, dan kun je altijd nog online kinderkleding gaan kopen.

*Bron afbeelding: Dutch Dream Denim

Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo