Search

Emigreren en bagage: wat mag je meenemen en hoe?


Als je gaat emigreren heb je heel wat bagage om mee te verhuizen.

Soms zowel letterlijk als figuurlijk : )

Maar in deze post gaat het over je letterlijke bagage. Oftewel je spullen.

Hoe neem je die mee naar het buitenland? Wat is handig, en hoeveel bagage mag je meenemen in het vliegtuig?

Emigreren en bagage

Bij emigreren gaat het wat betreft bagage om meer dan kleding, toiletspullen etc. Afhankelijk van je nieuwe woonplek zul je misschien ook je meubels willen meenemen, en huisraad.

Wat betreft deze grote spullen kun je zelf uitzoeken hoe of wat, maar je kunt er ook voor kiezen om een professioneel en internationaal verhuisbedrijf inschakelen om je bagage naar je toekomstige thuisland te vervoeren. Het voordeel is dat zij precies op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Dat kan een boel tijd en kopzorg schelen.

Je kunt je bagage op verschillende manieren verhuizen:


  1. Per vliegtuig. Check altijd goed de regels voor wat betreft het gewicht van je koffers en dergelijke van de vluchtmaatschappij waarmee je vliegt! Dit verschilt ook nog eens per vliegtuigmaatschappij.
  2. Met een container per boot.


Je spullen emigreren en belasting


Emigreer je naar een niet EU-land? Dat moet je voor de inboedel een zogenoemde uitvoeraangifte doen bij de Douane. Daarvoor moet je een lijst maken met daarop alle spullen die je meeneemt.

Emigreer je binnen de EU, dan is het makkelijker. Dan hoef je over het algemeen namelijk geen aangifte te doen bij de Douane.

Spullen die je bij je wilt houden


Naast bovengenoemde grote dingen, zoals huisraad en meubels, zijn er natuurlijk ook dingen die je tijdens je reis gewoon bij je wilt hebben. Dat is een stuk eenvoudiger. Een simpele Eastpak Rugzak en/of een handige weekendtas zijn vaak al voldoende. 

Maar let ook hier weer wel op de regels wat betreft hoeveelheid gewichten afmetingen! Het aantal kilo's aan ruimbagage hangt af van het land waar je naar toe gaat en welke klasse je vliegt. 

Op bagagetips.nl vind je een handig overzicht met tarieven voor bagage per luchtvaartmaatschappij.

N.B. Op de site van de Rijksoverheid vind je algemene informatie over regels wat betreft handbagage.

Conclusie


Wie gaat emigreren krijgt te maken met bagage. Sommige emigranten laten alles in Nederland achter, en beginnen helemaal opnieuw. Anderen nemen hun spullen mee. Persoonlijk zou ik een internationaal verhuisbedrijf inschakelen om dit allemaal voor me te regelen. Maar je kunt het ook zelf uitzoeken natuurlijk.

Leestip
Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten