Op avontuurlijke zomervakantie met kids: 4 nuttige tips

donderdag 7 juli 2022 -
emigratie

Droom je van een emigratie? 

Van een leven in een ander land?

Maar twijfel je of een emigratie bij jou en je gezin past?

Dan is een vakantie in het land van je dromen een goede manier om hier helderheid in te krijgen. Weliswaar is een vakantie natuurlijk niet hetzelfde als een emigratie, maar je krijgt wel een goede indruk van een land.

Marloes schreef voor Expat Mama's deze post over een avontuurlijke zomervakantie met je kinderen!

Op avontuurlijke zomervakantie met kids 

Eindelijk, het is zover: zomervakantie. Je hebt er ongetwijfeld lang naar uitgekeken en je kan niet wachten om op reis te vertrekken. 

Wordt het een zomerse bestemming of trekken jullie naar het noorden van Europa? Of misschien vliegen jullie de oceaan over? Wat het ook wordt, maak er dit jaar eens een avontuurlijke vakantie van. Rugzakken, kompas en kaart in de aanslag! 

Kamperen met kinderen 


Kamperen met kinderen, het klinkt misschien uitdagend, maar het is vooral ontzettend leuk! Wil je een echte kampeerervaring, dan kan je niet anders dan slapen in tenten. In een tent word je opnieuw één met de natuur. Je wordt wakker door de opkomende zon en het geluid van fluitende vogeltjes. 

Back to basics, dat is hoe jij optimaal kan genieten van je vakantie. 


En het is meteen een goede les voor je kinderen: ze leren de waarde van de natuur op deze manier écht kennen. En ze zullen snel merken dat de natuur genoeg leuks en interessants te bieden heeft. Wedden dat je kinderen gauw in de gaten hebben dat in bomen klimmen en kikkers vangen veel leuker is dan op de iPad spelen? 

Trek eropuit 


Kamperen in de natuur is fantastisch. Het is fijn om ‘s nachts naar de sterrenhemel te staren, maar jullie kunnen ook overdag de plaatselijke fauna en flora ontdekken. 

Maak voor jou en je kids een rugzak klaar en stop er voldoende water en een lunchpakket in. Zo kunnen jullie een mooie wandeltocht maken en af en toe wat rust nemen. Het is ook leuk om wat zwemgerief in de rugzakken te stoppen. Als jullie een mooi meertje tegenkomen, kunnen jullie meteen een verfrissende duik nemen. 

5 Nuttige tips 


Tot slot willen je nog wat nuttige tips meegeven. Kamperen met kinderen is leuk, maar soms ook een uitdaging. 

  1. Wat als je kind ‘s nachts moet plassen? Je kan hem of haar moeilijk alleen de bosjes insturen. Een emmer is dé oplossing. 
  2. Bereid je goed voor op de nacht: smeer je kinderen in met muggenspray om die vervelende beesten op afstand te houden. 
  3. Denk eraan dat het ‘s nachts behoorlijk kan afkoelen dus laat je kinderen zeker een extra trui en dikke sokken aantrekken om het niet koud te krijgen. Zelfs een muts is geen slecht idee, ook al is het zomer. Entertainment in de vorm van kaartspelen, boeken en gezelschapsspelletjes is onmisbaar voor wie gaat kamperen. 
  4. Neem een outdoor reishangmat mee! Overdag kan dit een heerlijke schommelplek zijn voor je kind(eren). Of om even lekker een boek te lezen. En voor de echte avonturiers is het natuurlijk de beste slaapplek!
  5. Het kan al eens een dagje regenen en dan moeten jullie in de tent blijven en zich op een anderen manier kunnen bezighouden.

Nawoord


Dankjewel Marloes! Vooral je stelling dat kinderen door kamperen ontdekken dat kikkers vangen veel leuker is dan spelen op de iPad doet mij glimlachen. Wat een optimisme! Maar ik hoop van harte dat je gelijk hebt.

Een kampeervakantie is in mijn ogen een uitstekende manier om te ontdekken wat echt belangrijk voor je is. 

Vaak blijk je veel minder nodig te hebben dan je dacht.

Kamperen met kinderen als voorbereiding op een emigratie werkt goed omdat:


  • Je wordt als gezin op elkaar teruggeworpen. Wat doet dat met jullie? Wat is de dynamiek? Trekken jullie naar elkaar toe, of ontstaan er irritaties?
  • Kamperen is een goede manier om je prioriteiten op een rijtje te krijgen. Kun je bijvoorbeeld zonder luxe? Of wordt iedereen daar chagrijnig van? En hoe is het om zonder internet te leven?
  • Je maakt kennis met de natuur van een land.

Leestip


Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.