Rare jongens, die Zweden


Rare jongens, die Zweden is het tweede boek van Lineke Breukel. Haar eerste boek heette Zweedse buren.

In Rare jongens, die Zweden geeft Lineke opnieuw een kijkje in haar leven op het Zweedse platteland. Ze woont daar sinds 2012.

Het boek is beslist de moeite waard, als je geïnteresseerd bent in de Zweedse cultuur. Of als je zelf plannen hebt om naar Zweden te emigreren.

10 dingen over het leven in Zweden


Hier onder enkele interessante dingen die Lineke over Zweden geleerd heeft

 • Als er gebarbecued wordt in Zweden, dan doet de man dat in zijn eentje buiten. De rest van het gezin zit aan tafel te wachten tot het eten klaar is!
 • Zweden zijn heel stipt als het om sociale afspraken gaat. Het wordt als onbeleefd gezien als je te laat komt. Helaas geldt dit niet voor vakmensen zoals loodgieters...
 • Als je ergens op bezoek bent geweest, moet je een week later een kaartje met een bedankje in de bus stoppen. Anders is het onbeleefd.
 • In de omgeving van Lineke wordt 's middags warm gegeten. Tussen vier en vijf uur gaat de deur op slot, en wordt er weer gegeten. Rond tien uur 's avonds wordt de avondmaaltijd genuttigd.
 • Het is moeilijk om te integreren met Zweden. Contact leggen is lastig, en al helemaal om een vriendschap op te bouwen.
 • In het Noorden van Zweden smelt de sneeuw niet, maar verdampt ze.
 • Het boek de Jantelagen heeft grote invloed op de Zweden en hoe ze zich gedragen. Er is daarin geen ruimte voor jezelf zijn, of jezelf profileren. Als je met je hoofd boven het maaiveld uitkomt, gaat je kop er af.
 • Zweden dragen massaal reflectievesten vanuit veiligheidsoverwegingen.
 • Zweden houden zich keurig aan de verkeersregels.
 • Alchohol is een beladen onderwerp in Zweden. Wat je meeneemt als je ergens op bezoek gaat in Zweden is redelijk vastgelegd in protocollen. Chocola is een veilige optie.

Conclusie over Rare jongens, die Zweden


Rare jongens, die Zweden is een leuk en gezellig boekje over het leven van een Nederlandse emigrante in Zweden.

Het feit dat Lineke Breukel op een geïsoleerde plek op het Zweede platteland leeft, kleurt natuurlijk wel haar ervaringen. Wellicht zou het heel anders zijn in de stad Stockholm.

Maar het is beslist leuk om zo een kijkje te krijgen in het leven in Zweden.


Praktische informatie over Rare jongens, die Zweden


Rare jongens, die Zweden is voor 16,95 te koop bij bol.com.Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Dat boek wil ik graag lezen! Ik houd van die emigratieverhalen.
  Ik kom ook heel wat mindet leuke dingen tegen over Zweden. Niet over het platteland, maar over het geweld in bepaalde wijken in de steden, de no go areas, de explosie aan het aantal verkrachtingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik niet van Zweden Yelena. Dat soort verhalen hoor je zelden. Meestal wordt Zweden vooral geroemd vanwege hun ouderschapsverlof en zo.

   Verwijderen

© all rights reserved
made with by templateszoo