Emigreren wat heb je nodig, en wat niet?

zondag 14 februari 2021 -
Gordijnen emigreren

Emigreren wat heb je nodig, en wat niet?

Als je gaat emigreren moet je talloze keuzes maken. Eén ervan is: 'Wat neem je mee, en wat laat je achter?' 

Moeten bijvoorbeeld de gordijnen mee? De dekbedhoezen? Het meubilair?

Het antwoord op die vragen kan per persoon verschillen.

Emigreren wat heb je nodig, en wat niet?


Voor de één is een emigratie de ultieme kans om ergens anders helemaal opnieuw te beginnen, zonder letterlijke en figuurlijke ballast. Zo iemand zal het liefst zoveel mogelijk achterlaten. 

Maar anderen hebben dingen waaraan ze gehecht zijn, en die ze daarom graag willen meenemen. Dat kan variëren tot een paar gordijnen tot Venz hagelslag en dropjes.

Gordijnen meenemen of achterlaten


Veel dingen kun je immers in je nieuwe thuisland opnieuw kopen. Gordijnen kopen voor je nieuwe huis kun je in sommige gevallen beter doen in je nieuwe woonplaats. Mochten er problemen zijn met de raamdecoratie, dan kun je makkelijker terug naar de winkel.

Gordijnen kunnen helpen voor een vertrouwd gevoel


Anderzijds kunnen vertrouwde gordijnen helpen om je nieuwe woning als een thuis te laten voelen. Ze zijn immers bekend. Het fijne met gordijnen is dat ze niet veel plek hoeven in te nemen. Zeker niet als je ze in van die handige zakken doet die je vacuum kunt zuigen. Op zo'n minst kun je ze dan in eerste instantie ophangen in je nieuwe huis. Dan kun je later altijd nog nieuwe gordijnen kopen.

Voor beddengoed geldt hetzelfde. Slapen onder je vertrouwde dekbedhoes kan zeker in het begin fijn zijn omdat het zo bekend is.

Emigreren wat heb je nodig? Tips uit de praktijk

Emigrate2


Op de website Emigrate2 vroegen ze een ervaren verhuisbedrijf dat al 30 jaar mensen verhuisd naar het buitenland naar hun ervaringen. Hun belangrijkste observatie is dat de  meeste emigranten toch veel meenemen.

De meeste mensen nemen toch het meest van hun spullen mee als ze emigreren. Denk aan gordijnen, meubels etc. De belangrijkste reden is dat deze spullen vaak duurder zijn in hun nieuwe thuisland. Sommige mensen denken dat ze kosten uitsparen door meubels nieuw te kopen, maar dat is niet altijd het geval. Kijk dit dus goed na en vergelijk prijzen van meeverhuizen met nieuw aanschaffen. 

Mexico Cassie


Mexico Cassie emigreerde met haar gezin naar Mexico. Op haar blog schrijft ze wat volgens haar belangrijk is om mee te nemen:

  • Speelgoed van de kinderen
  • Kinderboeken
  • Katoenen ondergoed en bedlinnen omdat het in Mexico lastig is om dit in een fijne kwaliteit te kopen.
  • Eigen kussenslopen van de kinderen

Leestips


  • Denk je aan de gordijnen?
  • Op de site van de Belastingdienst vind je een checklist van dingen om aan te denken als je gaat emigreren.
  • Op de Rijksoverheid ook handige aandachtspunten voor emigreren.
  • Vraag op forums en in Facebookgroepen naar mensen die al geëmigreerd zijn naar jouw nieuwe thuisland wat ze adviseren mee te nemen en wat niet.

Ben jij geëmigreerd? Vertel in de comments jouw antwoorden op de vraag emigreren: wat heb je nodig?

Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.