Emigreren naar Barcelona: het verhaal van Dionne

zondag 23 mei 2021
emigreren naar Barcelona

Op Expat Mama's vertellen vrouwen met kinderen over hun emigratie van Nederland naar het buitenland. Dit keer niet het verhaal van een moeder, maar van Dionne. Zij emigreerde naar Barcelona.

Emigreren naar Barcelona: het verhaal van Dionne


Mijn naam is Dionne. Ik ben 29 jaar oud en woon sinds een paar maanden in Barcelona. Mijn partner woont in NL en we hebben een lange afstandsrelatie. Van origine ben ik online marketeer, maar sinds november 2018 ben ik fulltime ondernemer. 

Ik ben eigenaar van het financiële platform Ondernemen als een baas waar ik ondernemers help met het creëren van een online bedrijf en daarnaast geef ik financiële tips aan ondernemers en niet ondernemers om financiële vrijheid te ervaren. 

Ook ben ik eigenaar van het Pinterest marketing bureau waar ik bedrijven help te groeien met Pinterest. Ik heb al eerder in Barcelona gewoond en dat beviel heel goed, dus ik besloot vorig jaar terug te gaan. Helaas liet het even op zich wachten (hallo corona), maar ik ben er nu weer en dat maakt mij heel blij! 

Hoe ben je in je nieuwe vaderland terecht gekomen? Hoe lang woon je er al? Hoe woon je daar? 


Het is niet mijn eerste keer hier in Barcelona. In 2019 en in 2015 ben ik hier ook al geweest voor langere tijd. Ik heb daarnaast in 2012 een tijdje in Alicante gezeten. Op dit moment ben ik bijna twee maanden terug in Barcelona. En dat bevalt goed. 


Ik woon midden in het centrum in de multiculturele wijk Raval. Het is een typisch Spaans appartement, maar redelijk modern. Helaas wel de gebruikelijke kakkerlakken. Maar ja, dat krijg je als je in het centrum van Barcelona woont. Het bevalt erg goed, maar ik moest wel een beetje wennen aan alle drukte en dronken mensen op straat. Gelukkig heb ik oordoppen. ;-) 

Hoe vond je de overgang van Nederland naar je nieuwe vaderland? 


Prima! Ik moest alleen door Covid wennen weer aan alle drukte, prikkels, mensen etc. 

Hoe is het leven als vrouw/moeder in je nieuwe vaderland? 


Is het vergelijkbaar met Nederland? Yes! Het is vergelijkbaar. Je moet alleen iets meer op je spullen passen, maar dat heeft niets te maken met het feit dat je vrouw bent. ;-) 

Hoe ziet een standaard-dag er uit bij jou in je nieuwe vaderland? 


Rond 9.00 kom ik aan in de Coworking space waar ik de hele dag werk. Tijdens lunch ga ik vaak even in de zon zitten. In de avond eet ik vrijwel elke avond met vrienden, gaan we sporten of andere leuke dingen doen. Het sociale leven is hier veel uitbundiger en daar hou ik wel van. Ik doe hetzelfde als in NL: fulltime werken en een imperium opbouwen. 

In Nederland loopt iedereen met een mobieltje: hoe is dat in je nieuwe vaderland? 


 Dat is hier precies hetzelfde! ;-) 

Wat zijn voor jou de grootste verschillen tussen je nieuwe vaderland en Nederland? 


Wat spreekt je aan aan je nieuwe vaderland? De open cultuur, dat je heel eenvoudig nieuwe mensen kunt leren kennen, de straatcultuur (niemand zit thuis), het grote uitbundige sociale leven, de manana cultuur: meer genieten, het eten, het weer. 

Wat kan Nederland van je nieuwe vaderland leren, en andersom? 


Het bovenstaande en andersom: de goede regels, geen afval problemen, niet zoveel arme mensen en algemene beter voorzieningen zoals een betere weg bijvoorbeeld. En het werkethos.

Is het moeilijk/makkelijk te integreren met de lokale bevolking? 


Locals leren kennen is mij nog niet gelukt. En dat is logisch. Iedereen heeft hier zijn of haar eigen level. Ik heb allemaal expat vrienden hier en dat bevalt prima. 

Heb je last van heimwee? Zo ja, hoe ga je daarmee om? 


 Nee, geen last van. 

Heb je tips voor mensen die willen emigreren? 


Volg je droom: ook al lijkt het soms moeilijk. Ga hem achterna! En nee het is niet zo lastig als je denkt!

Meer lezen van Dionne?


Bezoek dan haar blog Diolifestyle. Je vindt daar ook blogposts over haar emigratie naar Barcelona.Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.