Emigreren voor mooier weer en de tuintafel als hart van je tuin

tuinset buitenland

Behalve een rustiger leefstijl is 'mooier weer' één van de belangrijkste redenen om te emigreren. 

In Nederland weet je het nu eenmaal maar nooit.

Niet voor niets is het weer in Nederland een populair gespreksonderwerp!

Emigreren voor een zonniger bestaan


Veel mensen verlangen letterlijk en figuurlijk naar een zonniger bestaan.  Naar een bestaan dat zich meer buitenshuis dan binnenshuis afspeelt. Met lekker buiten koffie drinken en eten aan de picknick of tuintafel. Veel meer dan een goedkope tuinset en een vriendelijke zonnetje heb je niet nodig!

De schaduwkant van zon

Maar verkijk je niet op het klimaat. Diezelfde zon die zorgt voor het fijne klimaat, kan doorslaan naar onaangename hitte. 

Soms wordt het zo heet, dat je alsnog naar binnen moet

Zo zie je het gebeuren dat het in sommige landen zo heet wordt, dat mensen alsnog noodgedwongen naar binnen moeten. Dit keer niet om regen of kou te vermijden, maar vanwege de hitte! Niet voor niets hebben huizen in Spanje kleine ramen, en is alles erop gericht om de warmte buiten te houden.

Zo leggen ze op de site Spanjevandaag uit:

'Spanje heeft als cultuur om de rolluiken voor een groot deel van de dag naar beneden te doen en zo de ramen voor de buitenwereld af te schermen, dit in tegenstelling tot de meeste Europese landen waar men juist elk moment van de dag en het natuurlijk licht wil benutten.'
tuinset

Leuke tuinset: de tuintafel als hart van je tuin


Ondanks bovenstaande kanttekening, is het natuurlijk wel zo dat het leven in warmere landen zich meer buitenshuis afspeelt. Met de juiste tuinset creëer je buiten als het ware een extra woonkamer of zelfs een kantoor!

De tuinset is het hart van je tuin


Een grote tuintafel, met bijpassende stoelen ogen uitnodigend, en zijn geschikt voor allerlei activiteiten. Je kunt er aan gaan zitten werken, vrienden ontvangen, een tijdschrift lezen, een spelletje doen etc. 

Net als tafels binnen, kan een tuintafel het hart van het huis worden.

Een ontmoetingsplek voor zowel je gezin als familie en vrienden.

Kies zorgvuldig de plek waar je de tuinset neerzet, en houd daarbij rekening met de stand van de zon. Een parasol kan eventueel zorgen voor welkome schaduw.

Tuinsets in andere landen

Een korte zoektocht op Google leert dat tuinmeubilair niet zo heel anders is in andere landen. Ik vind de verschillen in tuinmeubilair in ieder klein.

Maar in Korea hebben ze een bijzondere soort tuinmeubilair, namelijk een soort platform! Koreanen gebruikt dit als bank, stoel of bed. Hieronder een voorbeeld:


En wie kent niet de Franse bistroset als tuinset:


Neem je jouw eigen tuinset mee naar het buitenland?

Als je erg gehecht bent aan je tuinset, dan kun je hem natuurlijk meeverhuizen. Maar persoonlijk lijkt het mij handiger om ter plekke een nieuwe tuinset te kopen.

Hoewel tuinsets wereldwijd niet zoveel verschillen, zal het materiaal van tuinsets wellicht toch geschikter zijn voor het klimaat dan zo'n Nederlandse tuinset.

Want laten we wel wezen: in Nederland moet een tuinset vooral  bestand zijn tegen veel regen, en in het warme buitenland juist tegen de zon.

Leestip!Wat zijn jouw ervaringen met tuinsets in andere landen?

Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© all rights reserved
made with by templateszoo