Emigreren: hoe blijf je in contact met familie en vrienden?

maandag 17 januari 2022 -
emigreren contact houden

Mijn oudste dochter is naar Engeland geëmigreerd. Dankzij ondere andere Whatsapp en online kaartendiensten houd ik contact met haar, en voelt ze toch niet zo ver weg.

De Grote Whatsapp storing van oktober 2021!

Hoe groot het psychologische effect van whatsapp is, ontdekte ik in oktober 2021. Toen was er namelijk een enorme Whatsapp storing, en kon ik haar dus niet meer makkelijk appen of videobellen.

Ineens vond ik de Noordzee enorm groot en voelde mijn dochter heel ver weg.

Sindsdien ben ik extra dankbaar voor de moderne technologieën, die emigratie als het ware verzachten. Het is immers nu veel makkelijker om elkaar toch te 'spreken' en te zien!

Marloes schreef voor Expat Mama's onderstaande post over emigreren, en hoe je in contact kunt blijven met familie en vrienden!

Emigreren: hoe blijf je in contact met familie en vrienden?


Wanneer je met je hele gezin naar een ander land verhuist, dichter bij huis in Europa of verder van huis naar een ander continent, laat je ongetwijfeld mensen die je graag ziet achter. 

Je ouders, nonkels en tantes, nichtjes of broers en zussen. En natuurlijk je dichtste vrienden, fijne collega’s en sympathieke buren. 

Hoe blijf je toch nog in contact en kan je er voor elkaar zijn, mijlenver van elkaar verwijderd? 

Check in 


Wanneer je je beste vriendin of broer mist, wil je eigenlijk gewoon dichtbij zijn. Een kleine babbel met een koffietje of eens binnenspringen, je kent het wel. Nu je niet meer dicht bij elkaar woont, moet je die ‘binnenspring’ momentjes anders invullen. 

Je hoort ons al aankomen: online bellen is de oplossing. Bel eens wanneer je bij de dokter aan het wachten bent en hoor hoe het met hen gaat tijdens de afwas. Open je FaceTime, Skype of Zoom en neem er een theetje bij. 

Wacht niet enkel tot belangrijke momenten of de feestdagen, maar ‘check in’ zoveel je kan. Zo creëer je terug die band, en daar zal jij ook zeker van genieten! 

Verstuur verras pakketjes 


Verras pakketjes zijn niet moeilijk om te maken, en perfect om iemand te tonen dat je aan hen denkt. In een verras pakketje kan je lieve briefjes leggen, een foto van een je gezin, wat lokale lekkernijen, favoriete desserts of nostalgische kerstversiering. 

Denk eraan om de doos met lichte spullen te vullen, dus best geen boeken en wijn: je wil namelijk niet blut zijn elke keer dat je naar de post gaat ;) 

Voeg aan je pakket ook verjaardagskaarten toe, gepersonaliseerd natuurlijk! Een toffe verjaardagskaart voor een man is bijvoorbeeld eentje met een grappige beer of een pintje bier. Met een mooie tekst en een tof cadeau, heb je een perfect verrassingspakket! 

Start je eigen blog 


Natuurlijk zijn wij wel fan van blogs ;) Maar het is ook gewoon een erg fijne manier om je herinneringen te bewaren en in contact te staan met familie en vrienden. 

Je kan je blog ook helemaal invullen zoals jij dat wil: houd je van blogteksten waarin je je gedachten en gevoelens neer pent, of houd je liever een lijstje van interessante adressen bij en voeg je wat toffe sfeerbeelden toe? 

Kies een tof medium waarbij je in contact kan staan met je ‘volgers’, want een blog wordt soms snel een ‘one-woman-show’. Dit kan je doen via social media, een live chat of een comment sectie op je blog. 

Plan quality time 


Bij een belangrijke verjaardag, tijdens de feestdagen of op moeilijke momenten is een Zoom belletje of een toffe verjaardagskaart voor een vrouw gewoon niet genoeg. 

Soms heb je gewoon eens echt quality time nodig. Plan daarom op tijd een weekend in wanneer je je familie gaat bezoeken of wanneer zij langskomen. Zo kan je je logement en uitstapjes op voorhand regelen en kan je dubbel zo dik genieten van de tijd samen!

Nawoord


Dankjewel voor je leuke artikel Marloes. Ik ben het helemaal met je eens dat een blog een geweldige manier zijn om iedereen op de hoogte te houden van je wel en wee. Het idee van een verras pakket vind ik ook erg leuk. Dat ga ik zeker een keer doen voor mijn oudste dochter!

Leestips

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.