Je nieuwe woonplek verkennen in stijl

vrijdag 19 augustus 2022 -
emigreren

Een vakantieganger ben ik niet, maar de zeldzame keren dat ik op vakantie ga, is hardlopen mijn favoriete methode om mijn nieuwe omgeving te verkennen.

Hardlopen om een nieuwe plek te verkennen heeft heel veel voordelen! Je bent lekker buiten, je beweegt en dat is gezond, en omdat het een andere omgeving is, maakt het hardlopen minder saai. Want tsja, ik vind hardlopen soms best saai, ook al doe ik het elke dag.

Marloes schreef onderstaand artikel over je nieuwe woonplek verkennen in stijl na een emigratie. Hardlopen staat er niet bij, maar ze geeft goede tips!

Je nieuwe woonplek verkennen in stijl


Net aangekomen in het land en de stad die je vanaf nu je thuis mag noemen? 

Of vertrek je binnenkort? 

Dan wil je waarschijnlijk de eerste dagen gebruiken om de omgeving te leren kennen. Waar ga je winkelen? Waar kan je de lekkerste lunch vinden, hoe zit het openbaar vervoer in elkaar en hoe breng ik de kinderen het vlotst naar school? Je zal wat aflopen in deze periode, en dat doe je natuurlijk liefst in stijl. 

Met één oog op de – prachtige - klok 


Emigreer je naar een plek in een andere tijdzone? Dan is deze tip onmisbaar: investeer in een degelijk, mooi en stijlvol polshorloge. Goed, we hebben tegenwoordig allemaal onze mobiele telefoon, maar het is best onpraktisch om die iedere keer boven te halen als je je afvraagt hoe laat het is. En in het begin kan zo’n andere tijdzone erg verwarrend zijn, dus regelmatig op de klok kunnen kijken, is echt wel nodig! 

 Er is genoeg keuze als je een horloge voor dames zoekt. Ga voor echte klassiekers – die hebben hun nut al bewezen. Met zo’n tijdloos en elegant model hoef je je ook geen zorgen te maken of je horloge wel past bij bijvoorbeeld je avondkledij voor een etentje. 

Je leven in een handtas 


Nog aan het wennen aan de nieuwe omgeving? Dan is het handig dat je een iets grotere handtas meeneemt. Waarschijnlijk heb je een gids gekocht over het land of de stad waar je verblijft. Het is fijn om die te kunnen meenemen (of ga voor een digitale variant – al houdt niet iedereen daar even hard van). 

Naast zo’n gids neem je misschien ook wel een extra truitje en een paraplu mee. Het weer in je nieuwe thuisstad kan helemaal anders zijn en dan ben je maar beter goed voorbereid. Ook zonnecrème hoort in dit rijtje thuis. Allemaal dingen die je niet kwijt kan in een micro-bag! 

Stijlvolle stevige stappers 


De beste manier om je nieuwe stad, wijk of buurt te verkennen is natuurlijk te voet. Zo leer je nieuwe buren kennen, kom je te weten waar je het lekkerst kan eten, ontdek je fijne speelplekjes voor je kinderen én weet je waar het verkeer bijvoorbeeld te gevaarlijk is voor je kroost. Maar te voet, dat betekent: goede schoenen. Gelukkig hoef je niet aan stijl in te boeten als je liever niet de hele dag op stiletto’s rondvliegt. Denk aan stijlvolle loafers, ballerina’s of zelfs coole sneakers. 

Schoenen voor dames hoeven tegenwoordig echt geen torenhoge hak meer te hebben om stijlvol te zijn. Zorg gewoon dat ze verzorgd zijn - en van degelijke kwaliteit! Verhuizen naar een nieuwe plek is uiteraard spannend en er komt heel wat geregel bij kijken. Maak het ook een beetje plezant door alvast op zoek te gaan naar schoenen, een handtas en een horloge die je verblijf dat extra stylish én praktisch randje geven! 

Nawoord


Dankjewel Marloes. Vooral in het stuk over een goede handtas kan ik mij erg vinden. Ik zou in mijn gewone leven al niet goed zonder mijn trouwe schoudertas kunnen, laat staan na een emigratie. Zo'n tas is toch een soort verlengstuk van jezelf. Alle belangrijke spullen die je op een dag nodig hebt zitten er doorgaans in.

Leestip Vond je dit een leuke post? Neem dan een gratis abonnement op Expat Mama's!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.